De Q Music Ruimtereis

Eén keer in mijn leven heb ik meegedaan aan een radiospelletje. Dit was echter wel iets meer dan een spelletje. In 2007 kon je bij Q Music een ruimtereis winnen. Dat klinkt misschien wat ongeloofwaardig, maar het gaat hier om een zogenaamde suborbitale vlucht; als je wilt weten hoe dit werkt dan vind je hier meer uitleg.

In ieder geval, astronaut worden is natuurlijk een bekende jongensdroom; als kind verslond ik al Kuifje’s Raket naar de maan, en ik schijn na mijn eerste vlucht in een echt vliegtuig gezegd te hebben, dat de volgende vlucht maar naar de ruimte moest gaan. Als je zoiets kunt winnen met een radiospelletje … ik besloot een gok te wagen.

Die gok pakte eigenlijk beter uit dan ik verwacht had; na een selectiedag op het Aviodrome met 150 andere kandidaten bleef ik, met vijf anderen, over. De week erna begon het echte spel; elke ochtend had Q-Music een opdracht voor ons in petto, waarbij 1 persoon af viel. Achtereenvolgens werden we het circuit van Zandvoort over gejaagd, mochten we ingrediienten raden uit een soort astronautenvoedsel, werd ons geheugen getest tijdens een stuntvlucht, en … tsja … toen ging het mis, in ieder geval voor mij. De een-na-laatste opdracht was het uit je hoofd leren van de bekende disco-klassieker “Ich bin wie du” van Marianne Roosenberg. Natuurlijk kun je je afvragen in hoeverre kennis van oude Duitse popmuziek getuigt van “the right stuff”, maar helaas betekende dit het einde van mijn deelname.

Uiiteindelijk heeft Betty Veenstra de ruimtereis gewonnen. Tot op dit moment heeft deze nog niet plaatsgevonden, helaas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.